Bestuur Regio Utrecht

Home

Regiotram Utrecht is verantwoordelijk voor al het tramvervoer in de regio Utrecht. De circa vijftig medewerkers zorgen samen voor het beheer, het onderhoud én de uitbreiding van het tramsysteem: de baan, alle haltevoorzieningen en het rijdend materieel.

Naast de bestaande tramlijn tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein wordt momenteel gewerkt aan het ontwikkelen en aanleggen van de Uithoflijn, de lijn die vanaf 2018 reizigers gaat vervoeren tussen Utrecht CS en De Uithof.

Regiotram Utrecht is sinds 1 januari 2015 een uitvoeringsorganisatie binnen de provincie Utrecht, met als bijzondere opdracht om te werken aan een goed functionerend tramsysteem.

 

Spoedreparatie aan trambaan

18 oktober

Herstelwerk NieuwegeinIn de nacht van donderdag 20 oktober voeren we spoedwerkzaamheden uit aan de trambaan. Het gaat om herstel aan het spoor bij de aansluiting op de remise in Nieuwegein en op de trambaan tussen het Europaplein en de halte Vasco da Gamalaan. Het werk vindt 's nachts plaats tussen 1.45-4.30 uur omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt. Voor dit werk worden slijpmachines gebruikt, wat voor enige geluidsoverlast kan zorgen. Bewoners in de buurt van de trambaan hebben we daarom vandaag van dit werk op de hoogte gesteld. 

Snoeiwerk bomen langs trambaan in IJsselstein

11 oktober

JutphasebrugRegiotram Utrecht laat regelmatig snoeiwerk uitvoeren langs de trambaan, als de takken te dicht op de bovenleiding komen en een risico opleveren voor het tramverkeer. Nadat we afgelopen week in Nieuwegein met dit werk aan de slag zijn gegaan, is het volgende week de beurt aan IJsselstein. Tussen de haltes Hooghe Waard/Clickhoef en de kruising met de Zomerdijk zullen takken worden afgezaagd. We werken ook langs de trambaan nabij het dierenpension Stichting Rijpickerwaard aan de Oude Utrechtse weg. Het werk vindt 's nachts plaats op dinsdag 18 oktober tussen 1.00-5.15 uur omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt. Vanwege het gebruik van zaagmachines kan er wel enige overlast zijn voor de directe bewoners. Zij zijn met een brief op de hoogte gesteld van het werk. 


Spoedreparatie spoor IJsselstein-Zuid

3 oktober

Eindhalte IJsselstein ZuidIn de nacht van woensdag 5 oktober voert Regiotram herstelwerkzaamheden uit aan het spoor nabij de eindhalte van de trambaan in IJsselstein-Zuid. We repareren vlakbij het wissel van deze halte het spoor. Het werk wordt in de nacht uitgevoerd omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt. De werkzaamheden vinden plaats van 1.45-4.30 uur. Vanwege het gebruik van machines is er sprake op enige mate van geluidsoverlast voor de directe omgeving. Reden om bewoners vlakbij de trambaan tevoren van dit werk op de hoogte te stellen met een informatiebrief.


Klik hier voor alle nieuwsberichten